Informace
Resetovat heslo

Kostýmy na čarodějnice

Postavy, které jsou škodolibé, zlé a umíněné jsou doslova chuťovkou pro kostýmní výtvarníky. A pro vás jsou mimořádnou příležitostí vystoupit ze zaběhnutých kolejí a užít si skvělý večírek. Během roku se zrovna čarodějnice dostávají ke slovu hned několikrát. Role je vhodným převlekem na podzim při Halloweenu, dá se znovu obléknout na karnevalu, s končící zimou může dělat doprovod masopustnímu veselí a doslova zazáří při jarních oslavách 30. dubna. A k tomu může výrazně pomoci i kostým čarodějnice.

Zazlobte si a začarujte

Čarodějnice patří do mnoha pohádek, nemusíte složitě hledat základní motiv, ze kterého můžete vycházet. Navíc samotný charakter otevírá široké spektrum variant. Čarodějnice mohou vystupovat jako zlé babice, v otrhaných šatech a s kočkou na rameni, čarodějnice mohou být zahořklé a prudce elegantní ženy s mimořádným kouzelnickým talentem, které prostě jenom sní o moci na celým královstvím. A samozřejmě čarodějnice na sebe mohou vzít i podobu ultra svůdné krásky. 

Ve všech polohách vám role čarodějnice může skvěle sednout. Záleží jen na vás, do které z čarodějných možností se budete stylizovat. Ani u jedné z podob se však nemusíte bát složité přípravy. Kostým čarodějnice jednoduše vyberete včetně všech nutných propriet na jediném místě – v obchodě s kostýmy.

Proměňte se tak, že vás ani doma nepoznají

Základem je dobře padnoucí kostým čarodějnice. Vždy můžete vsadit na představu zlých babic v dlouhých šatech s nezbytným šátkem kolem hlavy. Moderní čarodějnice inspirované pohádkami z anglosaských zemí zaujmou elegantními černými šaty a typicky špičatým kloboukem. Odvážné čarodějnice navíc mohou odhalit nohy v pruhovaných punčochách.

Při ladění, krom zcela nezbytného kostýmu pro čarodějnice nezapomeňte na správný make-up, i ten můžete vybrat v tomtéž obchodě. Pleti musíte dodat odstíny popela, přidat můžete pár bradavic, s pár šikovnými tahy štětcem si můžete přidat dekády let, které zbrázdí vaši tvář a dokonale vás promění.

V detailech se často ukrývá síla čarodějnického kostýmu. Vaši masku umocní nalepený zahnutý nos, brýle, paruka dlouhých šedých vlasů, připnout si můžete místo brože pavouka.

Bát se nemusíte ani o nedostatek doplňků. Přiletět můžete stylově na koštěti, vybavit se můžete kouzelnou hůlkou, vybrat můžete i domácího mazlíčka, ať už půjde o netopýry, černou kočku, žábu nebo pavouka.

Užijte si doslova magický večírek

 

Nebojte se vklouznout do role, konec konců efektní kostým pro čarodějnice vám v tom pomůže. Na večírku můžete zkusit jiný typ chůze, pozměnit i své chování a třeba si od filmových čarodějnic propůjčit i pár frází. Dokažte svému okolí, že máte smysl pro humor a nebojíte si vystřelit sami ze sebe. Perfektní čarodějnice bude vždy vítána a přátelé vaši kouzelnou masku ocení.